Suasana di pasar. Ikan, udang, sotong dll dijual dengan harga yg murah berbanding di KL
Ikan tuna ni kalau dibuat gulai nasi dagang, alangkah enaknya!
Udang-udang segar mencetuskan idea untuk masak tomyam. Mula2 ingatkan gurauan aje, tak sangka Ratu Air Kelapa betul2 serius.
Aromanya ... yummy!! (Sebahagian udang dan sotong dah dikeluarkan kerana penuh periuk sampai tak muat nak masuk cendawan dan sayur)
Akhir sekali masuk sayur. Tomyam sedia untuk dimakan, tapi kelakarnya masa tomyam diceduk ke dalam mangkuk, tiba2 mangkuk bocor. Hahaha ... kami ketawa sampai guling2
12 comments:
owh!!
pegi Sabah ye akak..
wahh, jauhnya..
tapi, mesti dapat banyak pengalaman kan..
bagusla..
akak...kat kl nanti akak ada kat gerai karangkraf berapa haribulan?
zuhdi ... bertemu dgn kelompok peminat novel memberi pengalaman manis bg akak. Ada mcm2 cerita dan pelbagai reaksi drp mrk
Emblem of Purity ... insya-ALLAH akak akan berada di gerai Karangkraf/Alaf pd hari Sabtu dan Ahad. kita jumpa di sana ya!
Kak Anis...ada umur kita jumpa nanti di Pesta Buku KL.
ari tu x sangka leh jumpa ngan penulis novel yang aQ minat.. TQ kak Anis....
Nampak sodap betul tomyam tu....
Puan Anis... Happy Belated Birthday...
Selamat Maju Jaya dalam segala bidang yang diceburi...
Bella, insya-ALLAH kita jumpa di Pesta Buku. Nanti tengok jadual di web Alaf ya!
JoSepH ... panjang umur nanti jumpa lagi ...
Zakiah, tomyam tu memang sedap! Mana taknya, udang dan sotong sangat segar. Dalam periuk tu, sotong 1 kilo dan udang pun 1 kilo. Masa makan, dah tak ingat pasal kolestrol ...
lau p sbah, jgn lupa jln2 mkn buah-buahan tempatan rakyat sabah... )buat tarap & buah bambangan).. pling pnting datang p kundasang... konfom xmcm kat cameron highland....
Ratu Air Kelapa ya!..... Haha... Ratu Pasar Filipina, Rati Sinsuran... Ratu Tak Mahu tapi Asyik Membeli? HuHu...
Post a Comment