Friday, October 23, 2009

Hari terakhir PMR ...

Nak cerita sikit pasal PMR yang dah berlalu. Biasanya pada hari terakhir memang macam2 benda yang bebudak ni buat untuk meraikan tamatnya exam. Jadi kami pun beri peringatan tentang perkara2 yang mesti dipatuhi dan dilarang.

Sebagai langkah berjaga2, sebelum masuk ke bilik peperiksaan, mereka diarah meninggalkan beg di Dewan Reflesia. Masing2 memang tidak menyangka arahan ini dan seketika keadaan menjadi kecoh sedikit. Apapun, mereka tiada pilihan apabila 'dipersilakan' ke bilik peperiksaan.

Jadi kami memulakan operasi memeriksa setiap beg. Macam2 ada - maskara, gincu, bedak, kasut tumit tinggi, baju (ni mesti lepas exam dah rancang nak pergi merambu), telefon bimbit, mercun dll. Mujur tak ada yang bawa tepung kerana sehari sebelum cuti Aidilfitri, dah ada muka yang berlumur tepung. Teruk betul bebudak nih!


Keadaan di Dewan Reflesia dgn guru2 menjalankan operasi


Telefon bimbit yang merupakan barang larangan dibawa ke sekolah disembunyi dalam kasut.

Mercun pun dia orang bawak. Nakkal sungguh!

Nota-nota dan surat cinta yang disusun rapi di dalam kotak.

4 comments:

ziekiera said...

Anis..
Gitulah tugas kita ni..kdg2 rasa mcm kita lak yg lebih2 sdgkan mak bpk diaorg no hal...di sk pun sama gak...mcm2 hal kdgkala tak terjangkau oleh akal kita...di KL lagi leee..tmpt2 utk berpeleseran sentiasa welcome pd sesiapa pun janji ada duit...zie pun dulu 17 thn di sm tau sngtlah akal bdk2 remaja ni...sabooo je laaaa....

Nina Suria said...

zaman cyber ni memang susah nak control anak2 remaja.. pening betul kakmOn

salam zulkaedah

Norly said...

Paling caya nota-nota cinta tu....teringat zaman2 monyet tu...

ica said...

hye cikgu!...
as'kom...
ha,sy pelajar sek smkss nih...
he3...
kelaka lah cikgu time kena letak beg kat dewan uh...
mmg sume risau la barang dorunk kena rampas!..
ahahha...
yg paling hot tuh surat cinta...
ahahha...kantoi kwn sy uh...
he3...

-arnisya-