Sunday, November 1, 2009

Demo masak ...

Memang bukan senang nak dibawa semua penulis berkumpul kerana masing2 ada komitmen, lebih2 lagi Chef Lina yg sentiasa padat jadualnya. Jadi apabila Lina beri tarikh 1 Nov, kak anis terus setuju ... lantas mengundang penulis2. Namun yg dapat datang cuma beberapa orang. Apapun, alhamdulillah kerana pertemuan itu sangat meriah dan berinformasi. Terima kasih kepada Lina, Kak Meen, Kak Iris, Lynn Dayana, Hezy, Hani kerana sudi datang ke rumah kak anis.

Kak anis dengan Cikgu Lina. Sebelum cheese cake ni masuk ke dalam oven, semua nak posing dulu ..

Lynn Dayana rajin betul. Ehem, boleh buat menantu!

Kak Iris sedang mengacau white sauce

Hani Fazuha sedang letak white sauce di atas lapisan lasagna




Danial sedang tekun belajar dengan Cikgu Lina buat cheese cake

Kecohnya apabila semua nak belajar buat lasagna

Cheese cake yang dah siap. Memang sedap!

Z masak spagetti ... ala2 spagetti yang Umar Aisy masak masa jemput Iddya dan kawan2 dtg rumah dia ... Bayangan Rindu.

Lasagna ni memang sangat enak ...

11 comments:

...:muRn! aQ!La a.k.a mOOn:... said...

ampun kak anis...
moon mmg nak sgt dtg.
tp moon skrg tgh bertarung nyawa nak siapkan manuskrip yg 'bernyawa'.
wakakakaka...
nnti akk akn tau gak manuskrip sape tuh.
ms akk bergotong-royong tu pon, moon tercongok kat opis siapkan manuskrip tuh. nak kejar deadline mggu dpn la katakan.
kalo ade cheese cake/lasagne lebih2 tu, pas2 la kat sini. hik3... =D

Mersik said...

Wahh.. sedapnya lasagna n kek tu, patut la terbau2 sampai ke shah alam.. hik hik

Norabella said...

wah..seronok nya tengok demonstrasi masakan dari Chef Norza ni..

Btw, cantik le dapur kak Anis..

fatin said...

Nabilah

Salam Kak Anis. Boleh tak saya minta resepi Lasagnia yang Kak Anis dan team Kak Anis buat? Nampak sedap lah....

ziekiera said...

Anis...
nampak gaya asyik dok nengok si tkg2 msk je...espclly adik kita si Lynn tu..cuba anis try resepi yg ada kat blog zie tu...mesti kecoh bila si keli tu menggeliat...hehe..

anisayuni said...

moon ... you missed d fun! Tak apa, nanti kita akan buat gathering lagi ...

anisayuni said...

Mersik ... lasagna ni lebih sedar drp yg dijual di Pizza Hut( pssst ... cakap pelan2 sikit, nanti Lynn marah)

anisayuni said...

Bella ... dlm ramai2 tu, kak Iris aje yg bawa buku nota, yg lain2 pakat tengok. kak anis pulak sibuk mencari peralatan itu dan ini.

Dapur tu ... alhamdulillah seadanya

anisayuni said...

Fatin, resipi tu ada kat blog Chef Norz. Nanti print dr sana ya!

anisayuni said...

Ziekiera ... ikan keli feberet suami dan anak2 anis. Dan juga merupakan 'lauk kebangsaan' keluarga mentua. Nanti kak anis singgah dan salin resipi.

MUZRI said...

wah bestnya. sedap. kak zailina ke masak tuh. kak anis potong bawang je ke? hehe